Menu

Wiosenne szparagi

SzparagiNa początku maja nie możemy się doczekać polskich szparagów. Gdy tylko na dobre zagoszczą na straganach, kupujmy całe pączki i zaczynamy wielkie gotowanie. Tak samo będzie w tym roku.

 

Krem ze szparagów to już klasyk w Presto. To kwintesecja delikatnego smaku warzyw lekko podkreślona dojrzewającym serem. Do tego dwa zupełnie nowe makarony. W tym sezonie mamy dla Was sos śmietanowy ze szparagami, kurczakiem i zielonym pesto oraz kompozycję z łosisiem i serem camambert.

 

Makarony są świetne, ale pizze w niczym im nie ustępują. Nie byliśmy w stanie wybrać jednej, gdyż obie są doskonałe. A wy na którą się zdecydujecie? Ze szparagami, szynką dojrzewającą, cebulką i sadzonym jajkiem czy szparagami, sosem pomidorowym, mozzarellą i boczkiem?