Menu

Kolory jesieni

jesień w prestoLatwiej jest pożegnać ciepłe, letnie dni, jeśli na stołach zaczynają gościć jesienne przysmaki. Jeszcze możemy się cieszyć smakiem najlepszych, polskich pomidorów, stragany uginają się pod cukiniami i dyniami, no i oczywiście mamy też grzyby. To wszystko widać na jesiennych telarzach Presto - przygotowanie nowych dań było czystą przyjemnością i ucztą dla podniebienia.

 

Pozycja obowiązkowa - delikatny krem z pieczonej papryki i pomidorów, z dodatkiem mozzarelli i bazyliowego pesto, ale w niczym nie ustępują mu jesienne propozycje makaronowe. W tagliatelle smak grzybów został pokreślony aromatem trufli, zaś lekka słodycz grillowanych warzyw w penne świetnie kontrastuje z paprykową ostrością chorizo. Nie mogło zabraknąć też pizzy. Tym razem postanowiliśmy zastąpić klasyczny sos pomidorowy paprykowym. Do tego mozzarella, kiełbasa pepperoni i grana padano - smakuje obłędnie!