Menu

promocje

Witamy szparagi!

szparagi w PrestoCały rok czekamy na ten moment, kiedy w sprzedaży pojawią się świeże szparagi. Po pierwsze uwielbiamy przygotowywać z nich dania, po drugie to sygnał, że nadszedł maj, piękna pogoda i letnie ogródki.

 

Zieleń dookoła, zielone szparagi królują też na talerzach Presto. W tym roku nie mogło zabraknąć szparagowego kremu z serem camembert, ale mamy też świetną kaszę jaglaną ze szparagami, suszonymi pomidorami i fetą, dwa makarony oraz pizzę. Szparagi, kozi ser, por i cukinia na chrupiącym, cienkim cieście – ta pizza jest po prostu obłędna.

Drinki idealne na ciepłe dni

presto-drinki-2016Koniec z grzańcami - żegnamy chłodne miesiące, a wraz z nimi rozgrzewające herbaty, wina i piwa. Choć wszystkie pyszne, rezygnujemy bez żalu by powitać kolorowe, wiosenno-letnie koktajle, które będą towarzyszyły nam w nadchodzącym sezonie ogródkowym.

W karcie nie mogło zabraknąć hitu ubiegłego roku, czyli Mojito Beer i cytrynowego orzeźwienia na bazie sorbetu, ale oczywiście mamy też sporo nowości. Na pierwszym miejscu zdrowy, pełen witamin koktajl owocowy na bazie soku pomarańczowego z kiwi i bananem i równie dobre, wyciskane na miejscu soki.

Jest też coś dla łasuchów - koktajl będący zarazem słodkim deserem. Mleko, lody waniliowe, banan, a do tego czekoladowy muffin. Pyszne, słodkie i uzależniające:) 

 

Ogłaszamy wiosnę!

Presto Właśnie pożegnaliśmy nasze świąteczne pizze, by już teraz powitać nowe, ciekawe dania. Na nowalijki trzeba jeszcze wprawdzie trochę poczekać, ale już teraz zrobi się z menu lżej za sprawą bruschetty z łososiem i awokado czy soczystej sałatki z polędwicą wołową. Jeśli jednak dzień będzie chłodniejszy, polecimy wam wyjątkową zupę krem z pomidorów i soczewicy. Swój charakterystyczny smak zawdzięcza imbirowi, goździkom i cynamonowi. Świetnie smakuje z twardym, żółtym serem i śmietaną.

 

Miłośnicy serów koniecznie muszą też spróbować naszego camemberta na gorąco. Zanim trafi na patelnię, panierujemy go w orzechach, a następnie serwujemy z jagodową konfiturą i sałatami z gruszką. Jak zwykle są też makarony: tagliatelle z podsmażonymi na maśle kurkami, świeżymi liśćmi szpinaki i suszonymi pomidorami oraz włoskie pierożki nadziewane dwoma rodzajami ricotty i czarnymi oliwkami w delikatnym sosie pomidorowo-śmietanowym.