Menu

promocje

Drinki idealne na ciepłe dni

presto-drinki-2016Koniec z grzańcami - żegnamy chłodne miesiące, a wraz z nimi rozgrzewające herbaty, wina i piwa. Choć wszystkie pyszne, rezygnujemy bez żalu by powitać kolorowe, wiosenno-letnie koktajle, które będą towarzyszyły nam w nadchodzącym sezonie ogródkowym.

W karcie nie mogło zabraknąć hitu ubiegłego roku, czyli Mojito Beer i cytrynowego orzeźwienia na bazie sorbetu, ale oczywiście mamy też sporo nowości. Na pierwszym miejscu zdrowy, pełen witamin koktajl owocowy na bazie soku pomarańczowego z kiwi i bananem i równie dobre, wyciskane na miejscu soki.

Jest też coś dla łasuchów - koktajl będący zarazem słodkim deserem. Mleko, lody waniliowe, banan, a do tego czekoladowy muffin. Pyszne, słodkie i uzależniające:) 

 

Ogłaszamy wiosnę!

Presto Właśnie pożegnaliśmy nasze świąteczne pizze, by już teraz powitać nowe, ciekawe dania. Na nowalijki trzeba jeszcze wprawdzie trochę poczekać, ale już teraz zrobi się z menu lżej za sprawą bruschetty z łososiem i awokado czy soczystej sałatki z polędwicą wołową. Jeśli jednak dzień będzie chłodniejszy, polecimy wam wyjątkową zupę krem z pomidorów i soczewicy. Swój charakterystyczny smak zawdzięcza imbirowi, goździkom i cynamonowi. Świetnie smakuje z twardym, żółtym serem i śmietaną.

 

Miłośnicy serów koniecznie muszą też spróbować naszego camemberta na gorąco. Zanim trafi na patelnię, panierujemy go w orzechach, a następnie serwujemy z jagodową konfiturą i sałatami z gruszką. Jak zwykle są też makarony: tagliatelle z podsmażonymi na maśle kurkami, świeżymi liśćmi szpinaki i suszonymi pomidorami oraz włoskie pierożki nadziewane dwoma rodzajami ricotty i czarnymi oliwkami w delikatnym sosie pomidorowo-śmietanowym.

Wielkie święto pizzy w Presto

Dzień Pizzy 2016Tradycyjnie luty stoi w Presto pod znakiem pizzy. Ucztować zaczynamy już na początku miesiąca, ale oczywiście najważniejszą datą jest dla nas 9 lutego, kiedy to obchodzony jest Światowy Dzień Pizzy.

Każdego roku staramy się zaskoczyć naszych gości niebanalnymi kompozycjami pizzy, tak samo będzie i teraz. Nasza specjalne menu otwiera pizza z grillowanymi warzywami – jesteśmy pewni, że specjalnie zamarynowane w ziołach bakłażany, papryki i cukinie przypadną do gustu nawet zagorzałym mięsożercom.  Po raz kolejny udowodnimy, że wędzony łosoś potrafi świetnie smakować na włoskim cieście. Tym razem towarzyszy mu kozi ser, kapary i czerwona cebula. Równie ciekawe, choć zupełnie inne jest połączenie dojrzewającej kiełbasy, mozzarelli, oliwy truflowej, pieczarek i szpinaku. A co dalej? Krewetki tygrysie, a na ostatniej z naszych propozycji – pieczone ziemniaki z cebulą, boczkiem i rozmarynem! Prawie na pewno nie mieliście jeszcze okazji skosztować ziemniaczanej pizzy, ale gwarantujemy, że smakuje wybornie.