Menu

promocje

Czas na rozgrzanie!

Grzańce 2016Jak co roku, wraz z pierwszymi chłodnymi dniami, zaczynamy rozgrzewać naszych gości wyjątkowymi napojami. W tym sezonie zadebiutują u nas ekskluzywne herbaty marki Ritchmont. Wybraliśmy dla was trzy wyjątkowe, jesienno-zimowe smaki: mieszankę na bazie imbiru i aromatycznych przypraw orientalnych Ginger Paradise, Mexican Dream, czyli owoce hibiskusa, płatki dzikiej róży i korzenne przyprawy oraz Spicy Cinnamon - korzenną kompozycję na bazie gruszki i Rooibos z silnym akcentem cynamonu.

 

Jeśli grzańce to oczywiście miód, przyprawy korzenne i imbir. Poza herbatami, mamy też propozycje na bazie alkoholu: grzane wino z porzeczkami i piwo. To dla dorosłych, a dla dzieci sok żurawinowy z rodzynkami, goździkami i cynamonem. A do tego obowiązkowo wyjątkowe dania kuchni włoskiej.

Amore pomidory

Amore pomidoryStragany  czerwienią się soczystymi pomidorami i paprykami – nie mogliśmy się powstrzymać, by nie skorzystać z tego dobrodziejstwa sezonu. Zamiast martwić się, że wakacje zbliżają się ku końcowi, my cieszymy się pysznym smakiem pomidorowych dań.

 

Co dla Was mamy? Wyjątkowy krem z pieczonej papryki. Dodajemy do niego odrobinę pomidorów, czosnek i cebulkę, a tuż przed podaniem – kostki mozzarelli, zielone pesto i ziołowe grzanki. Uwaga pomidorożercy – ta pozycja silnie uzależnia! W Presto nie mogło zabraknąć też makaronu i pizzy. Tym razem przygotowaliśmy pappardelle z pomidorami, ostrym salami, papryką i cukinią. Podobne składniki znajdziecie też na pizzy, ale warto spróbować obydwu pozycji oddzielnie - w połączeniu z chrupiącym ciastem smakują one zupełnie inaczej. 

Letnie sałatki i desery

pizzeria prestoPrzed nami długo oczekiwane wakacje. To nie tylko czas urlopów i pięknej pogody, to również pora na nowe dania w karcie Presto. Lato to oczywiście lekkie, kolorowe sałatki i idealne na upały desery lodowe.

 

W tym sezonie przygotowaliśmy dla Was dwie oryginalne propozycje: mix sałat z krewetkami, cytrusami i awokado lub fetą, granatem i pomidorkami koktajlowymi. Zamiast rozgrzewających zup lekki chłodnik, a na większy głód – piadina (czyli cienki placek przypominający nieco tortillę) z szynką parmeńską, serem stracchino, rukolą i pomidorem.

 

Uwaga – teraz czas na słodkości. Dla miłośników tiramisu przygotowaliśmy jego lodową wersję, nie zapomnieliśmy też o owocach. Mus truskawkowy, sorbet truskawkowy, lody waniliowe, świeże owoce, jogurt naturalny i chrupiące musli – w tym deserze zakochają się mali i duzi.