Menu

promocje

Święto Pizzy 2017

Święto PizzyKażdego roku w lutym przygotowujemy dla was tematyczne menu z wyjątkowymi pizzami - nie inaczej jest także teraz, a pretekstem do świętowania jest obchodzony 9 lutego Światowy Dzień Pizzy.

 

Cztery tygodnie i cztery wyjątkowe prpozycje do wyboru. Na początek coś specjalnie dla fanów pizzy bianca - zamiast sosu pomidorowego postawiliśmy na serowy sos Alfredo, który świetnie komponuje się z grillowanym kurczakiem i świeżym szpinakiem. 

 

Dalej zaszaleliśmy jeszcze bardziej. Co powiecie na pizzę z nachosami oraz parówkami, frytkami i ketchupem? Tworzyliśmy ją z myślą o dzieciach, ale jesteśmy pewni, że pokochają ją także dorośli.

 

Do ostatniej pozycji daliśmy pikantny sos pomidorowy, ale nie to wyróżnia ją spośród typowych kompozycji smakowych. To pizza z döner kebabem! A jeśli döner, to również cebula i sos jogortowy. Pycha!

Zimowo w Presto

zima w PrestoCzas pożegnać polskie pomidory, a również dynię czy paprykę. Choć zimą będzie brakować nam kolorowych warzyw, zadbamy o to, by było smakowicie i rozgrzewająco.

 

Nasze menu na chłodne dni otwiera sycący krem z ziemników z boczkiem, a dla fanów makaronów - fusilli z kozim serem i tartą kalarepą.

 

Uwaga, uwaga - stali bywalcy na pewno pamiętają hit dawnej karty Presto, czyli polędwicę wieprzową w sosie śmietanowym z zielonym pieprzem. Dobra wiadomość, danie to wróciło do nas na zimę! Kartę zamyka "polska" pizza z serem, ogórkiem konserwowym i kiełbasą.

 

Smacznego!    

Czas na rozgrzanie!

Grzańce 2016Jak co roku, wraz z pierwszymi chłodnymi dniami, zaczynamy rozgrzewać naszych gości wyjątkowymi napojami. W tym sezonie zadebiutują u nas ekskluzywne herbaty marki Ritchmont. Wybraliśmy dla was trzy wyjątkowe, jesienno-zimowe smaki: mieszankę na bazie imbiru i aromatycznych przypraw orientalnych Ginger Paradise, Mexican Dream, czyli owoce hibiskusa, płatki dzikiej róży i korzenne przyprawy oraz Spicy Cinnamon - korzenną kompozycję na bazie gruszki i Rooibos z silnym akcentem cynamonu.

 

Jeśli grzańce to oczywiście miód, przyprawy korzenne i imbir. Poza herbatami, mamy też propozycje na bazie alkoholu: grzane wino z porzeczkami i piwo. To dla dorosłych, a dla dzieci sok żurawinowy z rodzynkami, goździkami i cynamonem. A do tego obowiązkowo wyjątkowe dania kuchni włoskiej.