Menu

promocje

Zimowo w Presto

zima w PrestoCzas pożegnać polskie pomidory, a również dynię czy paprykę. Choć zimą będzie brakować nam kolorowych warzyw, zadbamy o to, by było smakowicie i rozgrzewająco.

 

Nasze menu na chłodne dni otwiera sycący krem z ziemników z boczkiem, a dla fanów makaronów - fusilli z kozim serem i tartą kalarepą.

 

Uwaga, uwaga - stali bywalcy na pewno pamiętają hit dawnej karty Presto, czyli polędwicę wieprzową w sosie śmietanowym z zielonym pieprzem. Dobra wiadomość, danie to wróciło do nas na zimę! Kartę zamyka "polska" pizza z serem, ogórkiem konserwowym i kiełbasą.

 

Smacznego!    

Czas na rozgrzanie!

Grzańce 2016Jak co roku, wraz z pierwszymi chłodnymi dniami, zaczynamy rozgrzewać naszych gości wyjątkowymi napojami. W tym sezonie zadebiutują u nas ekskluzywne herbaty marki Ritchmont. Wybraliśmy dla was trzy wyjątkowe, jesienno-zimowe smaki: mieszankę na bazie imbiru i aromatycznych przypraw orientalnych Ginger Paradise, Mexican Dream, czyli owoce hibiskusa, płatki dzikiej róży i korzenne przyprawy oraz Spicy Cinnamon - korzenną kompozycję na bazie gruszki i Rooibos z silnym akcentem cynamonu.

 

Jeśli grzańce to oczywiście miód, przyprawy korzenne i imbir. Poza herbatami, mamy też propozycje na bazie alkoholu: grzane wino z porzeczkami i piwo. To dla dorosłych, a dla dzieci sok żurawinowy z rodzynkami, goździkami i cynamonem. A do tego obowiązkowo wyjątkowe dania kuchni włoskiej.

Amore pomidory

Amore pomidoryStragany  czerwienią się soczystymi pomidorami i paprykami – nie mogliśmy się powstrzymać, by nie skorzystać z tego dobrodziejstwa sezonu. Zamiast martwić się, że wakacje zbliżają się ku końcowi, my cieszymy się pysznym smakiem pomidorowych dań.

 

Co dla Was mamy? Wyjątkowy krem z pieczonej papryki. Dodajemy do niego odrobinę pomidorów, czosnek i cebulkę, a tuż przed podaniem – kostki mozzarelli, zielone pesto i ziołowe grzanki. Uwaga pomidorożercy – ta pozycja silnie uzależnia! W Presto nie mogło zabraknąć też makaronu i pizzy. Tym razem przygotowaliśmy pappardelle z pomidorami, ostrym salami, papryką i cukinią. Podobne składniki znajdziecie też na pizzy, ale warto spróbować obydwu pozycji oddzielnie - w połączeniu z chrupiącym ciastem smakują one zupełnie inaczej.