Menu

promocje

Wielkie święto pizzy w Presto

Dzień Pizzy 2016Tradycyjnie luty stoi w Presto pod znakiem pizzy. Ucztować zaczynamy już na początku miesiąca, ale oczywiście najważniejszą datą jest dla nas 9 lutego, kiedy to obchodzony jest Światowy Dzień Pizzy.

Każdego roku staramy się zaskoczyć naszych gości niebanalnymi kompozycjami pizzy, tak samo będzie i teraz. Nasza specjalne menu otwiera pizza z grillowanymi warzywami – jesteśmy pewni, że specjalnie zamarynowane w ziołach bakłażany, papryki i cukinie przypadną do gustu nawet zagorzałym mięsożercom.  Po raz kolejny udowodnimy, że wędzony łosoś potrafi świetnie smakować na włoskim cieście. Tym razem towarzyszy mu kozi ser, kapary i czerwona cebula. Równie ciekawe, choć zupełnie inne jest połączenie dojrzewającej kiełbasy, mozzarelli, oliwy truflowej, pieczarek i szpinaku. A co dalej? Krewetki tygrysie, a na ostatniej z naszych propozycji – pieczone ziemniaki z cebulą, boczkiem i rozmarynem! Prawie na pewno nie mieliście jeszcze okazji skosztować ziemniaczanej pizzy, ale gwarantujemy, że smakuje wybornie. 

Prawdziwie włoska pizza

Włoska pizzaNowe dania to nie jedyne zmiany w karcie Presto. Teraz możecie u nas również skosztować prawdziwie włoskiej pizzy. Czym równi się od dotychczasowej? Specjalności Presto przygotowywane są na bazie włoskiej mąki, według oryginalnej receptury. Ciasto to jest wyjątkowo cienkie i chrupiące. Zgodnie z włoską tradycją przygotowujemy te pizze tylko w jednym rozmiarze (32 cm). Do specjalności standardowo nie podajemy sosów, jedynie oliwę.

 

W specjalnościach Presto ważne jest ciasto, ale również dodatki. Sukcesem kuchni południa jest prostota i najwyższa jakość – takie są właśnie nasze pizze. Ograniczamy ilość składników, by po pierwsze hołdować włoskiej tradycji, po drugie pozwolić rozsmakować się w starannie dobranych kompozycjach, a po trzecie – by przesadnie nie obciążyć wyjątkowo cienkiego ciasta (przy dużej ilości składników straci ono swą kruchość i strukturę).

 

Specjalności otwiera Marinara – to pozycja dedykowana fanom naszego wcześniejszego podpłomyka oraz weganom (włoskie ciasto nie zawiera produktów pochodzenia zwierzęcego, w tej pizzy nie ma również sera). Następnie campana, czyli sos na bazie pomidorów pelati z oryginalną mozzarellą di bufala. Z dobrze znanych kompozycji pozostawiliśmy w karcie szynkę parmeńską i rukolę, ale koniecznie spróbujcie też naszych nowości z karczochami i oliwkami czy pastą szałwiową i serem fontina. Na koniec coś dla miłośników ostrości – pikantne włoskie salami i chilli. Smacznego!

Na rozgrzewkę

Grzańce 2015Jak co roku jesień witamy pysznymi grzańcami. Tym razem przygotowaliśmy dla Was dwie wyjątkowe herbaty: z porzeczkami i selerem naciowym oraz z miodem, imbirem i cytryną. W dzień herbata, a wieczorem może coś nieco mocniejszego? Mamy grzany cydr z miodem, pomarańczą i cynamonem, wino z porzeczkami i dwa rodzaje piwa. Zapraszamy - w Presto na pewno nie będzie Wam zimno!


Promocja obowiązuje od 7 października 2015.