Menu

promocje

Pasta fresca!

pasta frescaUwaga, uwaga - po raz pierwszy w Presto mamy dla Was świeże makarony. Tagliatelle, penne, barwione sepią tagliolini, a do tego pięć zupełnie nowych i wyjątkowych sosów.

 

W prostocie tkwi siła włoskiej kuchni, wieć menu otwieramy pastą z rukolowym pesto i orzechami nerkowca. Zimą chętnie sięgamy po sycące sosy śmietanowe - w naszym wydaniu dodaliśmy do tagliatelle świeży rozmaryn i boczniaka.  Na tym nie koniec - mamy też kurczaka z warzywnym stir fry i suszonymi pomidorami, który smakuje po prostu obłędnie.

 

Numer cztery i pięć to czarne, świeże makarony barwione sepią. Dla fanów owoców morza z krewetkami, w nieco zaskakującym dla Presto orientalnym wydaniu, dla miłośników mięsa - z soczystymi kawałkami polędwicy wołowej, której smak podkreśla oliwa truflowa.

Kolory jesieni

jesień w prestoLatwiej jest pożegnać ciepłe, letnie dni, jeśli na stołach zaczynają gościć jesienne przysmaki. Jeszcze możemy się cieszyć smakiem najlepszych, polskich pomidorów, stragany uginają się pod cukiniami i dyniami, no i oczywiście mamy też grzyby. To wszystko widać na jesiennych telarzach Presto - przygotowanie nowych dań było czystą przyjemnością i ucztą dla podniebienia.

 

Pozycja obowiązkowa - delikatny krem z pieczonej papryki i pomidorów, z dodatkiem mozzarelli i bazyliowego pesto, ale w niczym nie ustępują mu jesienne propozycje makaronowe. W tagliatelle smak grzybów został pokreślony aromatem trufli, zaś lekka słodycz grillowanych warzyw w penne świetnie kontrastuje z paprykową ostrością chorizo. Nie mogło zabraknąć też pizzy. Tym razem postanowiliśmy zastąpić klasyczny sos pomidorowy paprykowym. Do tego mozzarella, kiełbasa pepperoni i grana padano - smakuje obłędnie!

Presto wita wakacje!

Letnia promocja PrestoNareszcie nadszedł – długo oczekiwany czas pięknej pogody, wakacyjnych wyjazdów i wieczorów spędzanych w letnich ogródkach! Na ten wspaniały okres przygotowaliśmy równie wspaniałe propozycje: nowe, orzeźwiające drinki i lekkie dania idealne na lato.

W tym roku postawiliśmy na klasyczne potrawy, które zostały nieco zmodyfikowane przez naszych kucharzy. Na pewno każdy zna sałatkę nicejską z tuńczykiem, jajkiem i anchois. My dodaliśmy jeszcze suszone pomidory i wyrazisty sos – sprawdźcie, czy nasza wersja przypadnie wam do gustu. W upalnie dni, równie dobrze jak sałatka, sprawdzi się chłodnik. Co powiecie na gazpacho z nutą chilli i trójkątami grackiego sera? Jak lato to oczywiście też lody! Na słodkie zakończeniem mamy dla was deser z lodów waniliowych i ciastek Oreo. Jest obłędny, ale najlepiej przekonać się o tym osobiście.

A co do picia? Nasze wiosenne lemoniady i świeżo wyciskane soki zasmakowały wam tak bardzo, że postanowiliśmy przygotowywać je również przez całe wakacje. Dla stałych bywalców mamy prosecco, Spritz’a i wasze ulubione Mojito Beer, ale nie zabrakło też nowości. Pierwsza to sorbetowy koktajl, w którym słodkość mango przełamuje nuta kwaśnej limonki, drugi to Apple prosecco. Próbowaliście już połączenia wina musującego z sokiem jabłkowym? Koniecznie – to idealny drink na upalne wieczory!