Menu

promocje

Luty pod znakiem pizzy

Święto pizzy 2018To już nasza prestowska tradycja - w lutym przygotowujemy dla Was wyjątkowe i niespotykane pizze. W tamtym roku zoskoczyliśmy was parówkami, frytkami i nachosami, w tym roku również możecie się spodziewać niezwykłych kompozycji i oryginalnych składników.

 

Na początek klasyka, czyli mozzarella fior di latte, włoska kiełbasa salsiccia i szpinak, ale uwaga - dalej już poszaleliśmy. Koniecznie spróbujcie połączenia koziego sera, karmelizowanej cebuli i dojrzewającej szynki, bo smakuje wyśmienicie, a jeśli bliskie są wam orientalne smaki, śmiało sięgajcie po kurczaka teryaki. Azjatycka nuta świetnie komponuje się ze słodkim mango, a całości dopełnia aromatyczny, polski boczek.

 

Co na koniec? Coś specjalnie dla fanów ostrości. Zamiast sosu pomidorowego quacamole, a do tego soczyste krewetki, pikantna kiełbasa chorizo, chilli i cheddar. Naprawdę trudno się powtrzymać, aby nie sięgnąć po kolejny kawałek.

 

Pizze będą dostępne od 1 do 28 lutego.

 

Pasta fresca!

pasta frescaUwaga, uwaga - po raz pierwszy w Presto mamy dla Was świeże makarony. Tagliatelle, penne, barwione sepią tagliolini, a do tego pięć zupełnie nowych i wyjątkowych sosów.

 

W prostocie tkwi siła włoskiej kuchni, wieć menu otwieramy pastą z rukolowym pesto i orzechami nerkowca. Zimą chętnie sięgamy po sycące sosy śmietanowe - w naszym wydaniu dodaliśmy do tagliatelle świeży rozmaryn i boczniaka.  Na tym nie koniec - mamy też kurczaka z warzywnym stir fry i suszonymi pomidorami, który smakuje po prostu obłędnie.

 

Numer cztery i pięć to czarne, świeże makarony barwione sepią. Dla fanów owoców morza z krewetkami, w nieco zaskakującym dla Presto orientalnym wydaniu, dla miłośników mięsa - z soczystymi kawałkami polędwicy wołowej, której smak podkreśla oliwa truflowa.

Kolory jesieni

jesień w prestoLatwiej jest pożegnać ciepłe, letnie dni, jeśli na stołach zaczynają gościć jesienne przysmaki. Jeszcze możemy się cieszyć smakiem najlepszych, polskich pomidorów, stragany uginają się pod cukiniami i dyniami, no i oczywiście mamy też grzyby. To wszystko widać na jesiennych telarzach Presto - przygotowanie nowych dań było czystą przyjemnością i ucztą dla podniebienia.

 

Pozycja obowiązkowa - delikatny krem z pieczonej papryki i pomidorów, z dodatkiem mozzarelli i bazyliowego pesto, ale w niczym nie ustępują mu jesienne propozycje makaronowe. W tagliatelle smak grzybów został pokreślony aromatem trufli, zaś lekka słodycz grillowanych warzyw w penne świetnie kontrastuje z paprykową ostrością chorizo. Nie mogło zabraknąć też pizzy. Tym razem postanowiliśmy zastąpić klasyczny sos pomidorowy paprykowym. Do tego mozzarella, kiełbasa pepperoni i grana padano - smakuje obłędnie!