Menu
Wybierz Lokal

nasz lokal

promocje

Lemoniady, soki i piwne drinki

drinki 2018

Na ten moment czekaliśmy długie miesiące. Jeżeli pojawia się karta z wiosennymi drinkami, znaczy, że ładna pogoda zagościła u nas na dobre. Mamy dla Was nowości, ale nie zabrakło też klasyków, które uwielbiacie.

 

Jenym z nich jest cytrynowa lemoniada, po którą w Presto sięga każdy bez względu na wiek. Obowiązkowo są wyciskane soki i drinki na bazie piwa. W tym roku postawiliśmy na Tyskie z puree malinowym i tropikalny koktajl na bazie piwa z sokiem ananasowym i Martini. 

 

Z nowości mamy też obłędną mrożoną herbatę gruszkowo-ogórkową oraz Fruttisecco, czyli musujące owocowe wino o smaku arbuza, białej truskawki lub mango. Idealne na gorące dni, ale równie dobrze sprawdza się przy kapryśnej pogodzie.

Luty pod znakiem pizzy

Święto pizzy 2018To już nasza prestowska tradycja - w lutym przygotowujemy dla Was wyjątkowe i niespotykane pizze. W tamtym roku zoskoczyliśmy was parówkami, frytkami i nachosami, w tym roku również możecie się spodziewać niezwykłych kompozycji i oryginalnych składników.

 

Na początek klasyka, czyli mozzarella fior di latte, włoska kiełbasa salsiccia i szpinak, ale uwaga - dalej już poszaleliśmy. Koniecznie spróbujcie połączenia koziego sera, karmelizowanej cebuli i dojrzewającej szynki, bo smakuje wyśmienicie, a jeśli bliskie są wam orientalne smaki, śmiało sięgajcie po kurczaka teryaki. Azjatycka nuta świetnie komponuje się ze słodkim mango, a całości dopełnia aromatyczny, polski boczek.

 

Co na koniec? Coś specjalnie dla fanów ostrości. Zamiast sosu pomidorowego quacamole, a do tego soczyste krewetki, pikantna kiełbasa chorizo, chilli i cheddar. Naprawdę trudno się powtrzymać, aby nie sięgnąć po kolejny kawałek.

 

Pizze będą dostępne od 1 do 28 lutego.

 

Pasta fresca!

pasta frescaUwaga, uwaga - po raz pierwszy w Presto mamy dla Was świeże makarony. Tagliatelle, penne, barwione sepią tagliolini, a do tego pięć zupełnie nowych i wyjątkowych sosów.

 

W prostocie tkwi siła włoskiej kuchni, wieć menu otwieramy pastą z rukolowym pesto i orzechami nerkowca. Zimą chętnie sięgamy po sycące sosy śmietanowe - w naszym wydaniu dodaliśmy do tagliatelle świeży rozmaryn i boczniaka.  Na tym nie koniec - mamy też kurczaka z warzywnym stir fry i suszonymi pomidorami, który smakuje po prostu obłędnie.

 

Numer cztery i pięć to czarne, świeże makarony barwione sepią. Dla fanów owoców morza z krewetkami, w nieco zaskakującym dla Presto orientalnym wydaniu, dla miłośników mięsa - z soczystymi kawałkami polędwicy wołowej, której smak podkreśla oliwa truflowa.