Menu
Wybierz Lokal

nasz lokal

promocje

Sierpień z kurkami

Sierpień z kurkami!W sierpniu po prostu nie można nie skorzystać z możliwości wykorzystania w kuchni świeżych kurek prosto z lasu. My również nie oparliśmy się pokusie i mamy dla Was specjalne, kurkowe dania, które będą dostęne do końca sierpnia.

 

Na pobudzenie apertytu chrupiące bruschetty z mozzarellą i kurkami. Można zamówić trzy lub pięć kromek, zjeść samemu albo podzielić się ze znajomymi. To świetny wstęp do dalszej kurkowej uczty, czyli tagliatelle z kurkami, boczkiem i świeżą szałwią. Ten makaron od pierwszego dnia bije rekordy popularności - Wy również musicie go spróbować.

 

Jeżeli zastanawiacie się, czy kurki dobrze smakują na pizzy, odpowiadamy - oczywiście, że tak! Tak dobrze, że nie mogliśmy zdecydować się na jedną propozycję, tylko od razu przygotowaliśmy dwie. Pierwsza dla wegetarian z sosem śmietanowym na spodzie, mozarellą, podsmażonymi na maśle kurkami, sadzonym jajkiem i szczypiorkiem. Druga to kompozycja sosu pomidorowego, mozarelli, kurek, szynki dojrzewającej, grana padano i pietruszki. Sami zadecydujcie, która lepsza.  

 

 

Pyszny początek lata

Lato Presto 2018Lato to długie dni, wakacje, ogródki i oczywiście specjalne menu. Co tym razem dla Was przygotowaliśmy? Na początek wariację na temat klasycznego caprese. Sięgamy po coraz słodsze, polskie pomidory, grillujemy je, a następnie podajemy z mozzarellą i podkręconym pesto.

 

Lato to obowiązkowo truskawki i oczywiście sałatki. Nasza jest nie tylko z ulubionymi, letnimi owocami, ale również pleśniowym kozim serem, grillowanymi karczochami i zielonym pieprzem. Miłość od pierwszego spróbowania.

 

A co na większy głód? Rewelacyjne risotto pomidorowe z oliwą bazyliową lub makaron z boczkiem, grana padano i zielonym królem lata, czyli bobem. Po prostu musicie tego spróbować.

Wiosenne szparagi

SzparagiNa początku maja nie możemy się doczekać polskich szparagów. Gdy tylko na dobre zagoszczą na straganach, kupujmy całe pączki i zaczynamy wielkie gotowanie. Tak samo będzie w tym roku.

 

Krem ze szparagów to już klasyk w Presto. To kwintesecja delikatnego smaku warzyw lekko podkreślona dojrzewającym serem. Do tego dwa zupełnie nowe makarony. W tym sezonie mamy dla Was sos śmietanowy ze szparagami, kurczakiem i zielonym pesto oraz kompozycję z łosisiem i serem camambert.

 

Makarony są świetne, ale pizze w niczym im nie ustępują. Nie byliśmy w stanie wybrać jednej, gdyż obie są doskonałe. A wy na którą się zdecydujecie? Ze szparagami, szynką dojrzewającą, cebulką i sadzonym jajkiem czy szparagami, sosem pomidorowym, mozzarellą i boczkiem?