Menu
Wybierz Lokal

nasz lokal

promocje

Jesienno-zimowe grzańce

Grzańce w PrestoSłupki termometrów lecą w dół, ale my mamy na to radę - rogrzewające napoje, które zna każdy bywalec Presto. Są piwa, wina i cydry, ale przede wszystkim grzańce bezalkoholowe. W tym roku przygotowaliśmy dla Was niezwykle aromatyczną malinową herbatę z cynamomen oraz czarną herbatę z suszonymi jabłkami, sokiem i miodem. Uwaga, wystarczy niewielka ilość wina, by drugi z napojów rogrzewał jeszcze bardziej ;)

 

Wśród piw nie mogło zabraknąć klasyki, czyli grzańca z imbirem, miodem i przyprawami korzennymi, ale spróbujcie koniecznie tegorocznej nowości, czyli gorącego piwa ze słodkimi malinami. Do tego mamy także grzany cydr z owocami, kawę z advocaatem i obowiązkowo Grzaniec Galicyjski, dostępny zarówno w klasycznej postaci, jak i w wersji miodowej i bezalkoholowej.

Sierpień z kurkami

Sierpień z kurkami!W sierpniu po prostu nie można nie skorzystać z możliwości wykorzystania w kuchni świeżych kurek prosto z lasu. My również nie oparliśmy się pokusie i mamy dla Was specjalne, kurkowe dania, które będą dostęne do końca sierpnia.

 

Na pobudzenie apertytu chrupiące bruschetty z mozzarellą i kurkami. Można zamówić trzy lub pięć kromek, zjeść samemu albo podzielić się ze znajomymi. To świetny wstęp do dalszej kurkowej uczty, czyli tagliatelle z kurkami, boczkiem i świeżą szałwią. Ten makaron od pierwszego dnia bije rekordy popularności - Wy również musicie go spróbować.

 

Jeżeli zastanawiacie się, czy kurki dobrze smakują na pizzy, odpowiadamy - oczywiście, że tak! Tak dobrze, że nie mogliśmy zdecydować się na jedną propozycję, tylko od razu przygotowaliśmy dwie. Pierwsza dla wegetarian z sosem śmietanowym na spodzie, mozarellą, podsmażonymi na maśle kurkami, sadzonym jajkiem i szczypiorkiem. Druga to kompozycja sosu pomidorowego, mozarelli, kurek, szynki dojrzewającej, grana padano i pietruszki. Sami zadecydujcie, która lepsza.  

 

 

Pyszny początek lata

Lato Presto 2018Lato to długie dni, wakacje, ogródki i oczywiście specjalne menu. Co tym razem dla Was przygotowaliśmy? Na początek wariację na temat klasycznego caprese. Sięgamy po coraz słodsze, polskie pomidory, grillujemy je, a następnie podajemy z mozzarellą i podkręconym pesto.

 

Lato to obowiązkowo truskawki i oczywiście sałatki. Nasza jest nie tylko z ulubionymi, letnimi owocami, ale również pleśniowym kozim serem, grillowanymi karczochami i zielonym pieprzem. Miłość od pierwszego spróbowania.

 

A co na większy głód? Rewelacyjne risotto pomidorowe z oliwą bazyliową lub makaron z boczkiem, grana padano i zielonym królem lata, czyli bobem. Po prostu musicie tego spróbować.