Menu

Wiosenno-letnia zmiana karty

mus czekoladowyPogoda długo nie rozpuszczała nas tej wiosny, ale Presto już tak – oddajemy w wasze ręce nowe, odświeżone menu naszych restauracji. Sprawdźcie, jakich premierowych propozycji koniecznie musicie spróbować.

Na pierwszy ogień przystawki. Dobra wiadomość dla naszych stałych gości, wracają dwa klasyki –podpłomyk i bruschetta z pomidorami. Co istotne, możecie teraz zamówić łączoną wersję pieczywa (na jednej połowie grillowane pomidory, a na drugiej pomidory z czosnkiem i serem).

 

Esencjonalną zupę warzywną zastąpił klarowny bulion z mięsnymi tortellini, od teraz włoskim kluseczkom gnocchi towarzyszyć będą nie leśne grzyby, a niezwykle ciekawa kompozycja sosu boczkowego, ogórka i skorzonery. Uwaga – zmodyfikowaliśmy naszą carbonarę. Będzie mniej śmietanowa, za to znacznie bardziej wyrazista w smaku i ozdobiona natką pietruszki. Mamy też nowość przygotowaną z myślą o weganach – spaghetti z oliwą, suszonymi pomidorami i czosnkiem.

 

Czas na pizzę. W dziale ze specjalnościami Presto nowością jest Pancetta czyli placek z tytułową włoską wędliną, której towarzyszy sos na bazie pomidorów pelati, mozzarella, mascarpone i świeża rukola. Do stałej karty wszedł też przebój tegorocznego święta pizzy. Alfredo zamiast pomidorów ma na spodzie sos serowy, a do tego grillowanego kurczaka i szpinak. Pycha!

 

Tak udaną wizytę trzeba zakończyć deserem. Nasza ekipa przeszła szkolenie i od tej pory zaczynamy pracować z najwyższej jakości belgijską czekoladą marki Callebaut. Od teraz skosztujecie u nas własnej produkcji fondant z płynnym nadzieniem, delikatny mus na bazie mlecznej czekolady z owocami  i gorącą czekoladę do picia. Zapraszamy!